Začiatok: 15. 12. 2022 17:00
Koniec: 15. 12. 2022 19:00
Typ podujatia: Prednáška
Organizátor: NCP VaT pri CVTI SR, Bratislava
Miesto konania: Prednáška
Kde a kedy sa prednáška uskutoční
Vo štvrtok 15. decembra 2022 o 17:00 v CVTI SR na Lamačskej ceste 8/A v Bratislave.
Téma
Jednou z potravín, ktoré hojne používame v našej kuchyni, je vzácny produkt včiel – med. Môže byť nápomocný napríklad pri hojení rán, popálenín, ale aj v liečbe bakteriálnych a vírusových infekcií. Jeho jedinečné zloženie má totiž liečivé účinky. Aký je rozdiel medzi medom z mesta a medom z vidieka? Ako vieme rozoznať kvalitný med od menej kvalitného? Čo sa stane s prospešnými látkami v mede, ak ho zamiešame do horúceho čaju? O mede a jeho využití v medicíne sa budeme rozprávať v decembrovej Vede v CENTRE.
Otázky pre prednášajúceho môžete zasielať mailom na vnd@cvtisr.sk do 14. 12. 2022.
Prednáška sa bude zároveň streamovať a záznam z nej bude neskôr dostupný na YouTube CVTI SR.
Prednášajúca
Mgr. Marcela Bučeková, PhD., pôsobí v Laboratóriu apidológie a apiterapie v Ústave molekulárnej biológie Slovenskej akadémie vied (ÚMB SAV) v Bratislave. Špecializuje sa na výskum včelích produktov, predovšetkým proteínov včelieho pôvodu a ich biologických vlastností.
Zdroj: https://vedanadosah.cvtisr.sk, zverejnené: 7. 12. 2022, autor: rpa