Začiatok: 10. 12. 2024 09:00
Koniec: 10. 12. 2024 10:30
Typ podujatia: Prednáška
Organizátor: CVTI SR
Miesto konania: konferenčná miestnosť Centra vedecko-technických informácií (CVTI SR) na 2. poschodí.
Štát: Slovensko
Byť dobrým lekárom nie je výlučne vecou vzdelania. Ako pri všetkom, tak aj pri medicínskom povolaní ide o komplexnosť a súhru viacerých prvkov. Lekári i pacienti často doplácajú na podvýživu v zdravotníctve, obmedzené množstvo personálu alebo nedostatok odborného materiálu. Lekári sa neraz cítia preťažení a nedocenení a pacienti prehliadaní. Dá sa z tohto bludného kruhu dostať aj inak než len veľkými finančnými injekciami?
Môže jeden lekár niečo zmeniť v obrovskom spletitom systéme? Ako sa robí medicína v zahraničí a z čoho si môžeme brať príklad? Vo Vedeckej cukrárni budeme so študentmi diskutovať o tom, ako sa dá medicína robiť INAK a ako sa stať dobrým lekárom a spokojným pacientom. Naším prednášajúcim hosťom bude lekár Tomáš Havran.
Decembrová Vedecká cukráreň sa uskutoční v utorok 10. decembra 2024 od 9:00 hod. v konferenčnej miestnosti Centra vedecko-technických informácií (CVTI SR) na 2. poschodí.
Otázky pre prednášajúceho môžete zasielať e-mailom na ncpvat@cvtisr.sk do 9. decembra 2024.
O prednášajúcom
Tomáš Havran je lekár a zakladateľ projektu mladilekari.sk. Ako študent medicíny si úprimne uvedomil, že necíti volanie medicínskeho povolania. Kariéru klasického lekára neskôr vymenil za čosi, v čom sa našiel oveľa viac, a v projekte Mladí lekári dal vyniknúť svojmu talentu. Unikátna platforma dnes pomáha mladým medikom zorientovať sa vo svete lekárstva a dopĺňať si odborné vzdelanie.
Čo je Vedecká cukráreň?
Ide o pravidelné stretnutia študentov stredných škôl s osobnosťami slovenskej vedy, výskumu a techniky. Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti pri Centre vedecko-technických informácií SR (CVTI SR) v Bratislave oslovuje vedcov odborníkov, ktorí vedia študentom populárnou formou a jednoduchým spôsobom vysvetliť zložitosti vedeckého výskumu. Vedecká cukráreň je pre študentov aj jedinečnou príležitosťou a priestorom na konfrontáciu vlastných poznatkov a názorov na dianie vo vede a v technike. Vo Vedeckej cukrárni sa diskutuje v uvoľnenej a priateľskej atmosfére pri čaji, minerálke a koláčikoch a svoje zohráva i mimoškolské prostredie. Témy Vedeckých cukrární sa vyberajú podľa aktuálnosti. Vedecká cukráreň trvá cca 90 minút (45 minút vystúpenie vedca a 45 minút diskusia).
Zdroj: https://vedanadosah.cvtisr.sk, zverejnené: 9.12.2024, autor: rup