Európsky inovačný a technologický inštitút (EIT Food) organizuje v poradí druhý ročník letnej školy. Letná škola bude prebiehať v dňoch 1.-12. júla 2024 online formou a následne v dňoch 29.7- 2.8.2024 fyzicky v portugalskom Penha Garcia.
Tohtoročná letná škola bude spájať vzdelávanie, výskum a inovácie v kontexte spoločensky relevantnej témy: Zdravie pôdy.
Pre koho je Letná škola EIT Food určená
Kurz je určený študentom bakalárskeho a magisterského štúdia, výskumným pracovníkom, odborníkom a začínajúcim podnikateľom, ktorí sa zaujímajú o inovácie v potravinovom systéme. Rovnako je určený jednotlivcom z rôznych oblastí vrátane potravinárskych vied, inžinierstva, obchodu/marketingu, informatiky, počítačových vied a ďalších.
Cieľovou skupinou teda sú:
- Študenti (magisterského a doktorandského štúdia).
- Podnikatelia a mladí odborníci, ktorí sa zaujímajú o inovácie v potravinovom systéme.
- Zamestnanci maloobchodných potravinových predajní.
- Poľnohospodári a odborníci, ktorí chcú preskúmať prechod na regeneračné a udržateľnejšie poľnohospodárstvo.
Ciele
Po absolvovaní kurzu si rozšírite svoje vedomosti o zdraví pôdy a súvisiacich inovatívnych poľnohospodárskych postupoch. Získate znalosti o prepojení úlohy zdravia pôdy s adaptáciou na zmenu klímy a zmierňovaním jej dôsledkov s cieľom zlepšovať celkové zdravie obyvateľstva. Letná škola vám poskytne súbor nástrojov na to, aby ste sa stali efektívnymi inovátormi v potravinovom systéme, okrem iného vrátane dizajnérskeho myslenia, rozvoja podnikateľských nápadov, podnikateľskej sebestačnosti, budovania tímu, pitchingu. Svoje vedomosti o zdraví a funkčnosti pôdy a udržateľnom poľnohospodárstve využijete pri inovácii produktov alebo techník, ktoré ovplyvňujú potravinový systém.
Program
Ocenenie pre najlepšie podnikateľské nápady
V rámci letnej školy budete môcť využiť svoju kreativitu a ambície a prezentovať podnikateľský nápad. Najlepší nápad získa odmenu až v hodnote 4.000€. Preto neváhajte a zažite neoceniteľnú skúsenosť Letnej školy EIT Food.
Zdroj: www.eitfood.eu; zverejnené: 18.6.2024; autor: onz