Vitajte na informačnom portáli
o Európskom výskumnom priestore (ERA)

1. Open Science Bootcamp


Začiatok: 06. 06. 2022 08:00

Koniec: 10. 06. 2022 12:00

Typ podujatia: Workshop

Miesto konania: Workshop




Personál zabezpečujúci podporu pri výskume ako aj všetci ďalší účastníci výskumných procesov majú za potrebu neustále sa prispôsobovať meniacemu prostrediu Research data managementu (správa výskumných údajov), otvorenej vedy a otvoreného prístupu.

S ohľadom na túto skutočnosť predstavila OpenAIRE prvý online Bootcamp (interaktívny tréningový program) na rok 2022. Uskutoční sa v termíne 6. – 10. jún a zameriava sa na „vedeckú komunikáciu 21. storočia“. Program sa bude venovať školeniu a tréningu účastníkov, ktorí chcú ďalej pôsobiť ako školitelia.

https://www.openaire.eu/templates/yootheme/cache/bootcamp_banner_2022-2b09442a.webp

Tento interaktívny tréning je určený pre stredne pokročilú úroveň. U účastníkov sa predpokladajú minimálne základné znalosti výskumného prostredia a jeho procesov.

Vzdelávacie ciele programu predstavujú:

  • Stredné až pokročilé porozumenie Open Science, open data, DMPs, Open Access publikovanie, IPR, požiadavky Horizon Europe, OpenAIRE služby a EOSC.
  • Pochopenie, ako komunikovať a taktiež učiť tieto témy výskumníkov, študentov a iných zainteresovaných strán.
  • Naučiť sa používať moderné nástroje a softvér, ktoré umožňujú osvedčené postupy v Open Science.
  • Stať sa sebavedomým a lepšie pripraveným, aby ste dokázali riešiť zložité otázky.

Na tréning bude celkovo vybratých 30 uchádzačov, ktorí sa následne budú môcť zúčastniť tohto atraktívneho 5 dňového kurzu.

Kto sa môže zúčastniť?

Knihovníci, podporní výskumní pracovníci ako aj a ďalšie profesionáli, ktorí plánujú poskytovať výskumníkom a študentom školenia Open Science. Od uchádzačov sa očakáva, že budú poznať témy správy výskumných údajov (RMD). Mali by mať tiež stredné znalosti o témach súvisiacich s publikovaním Open Access.

Viac informácii o Bootcampe nájdete TU.

Autor: MS, zdroj: https://www.openaire.eu/create-event/first-open-science-train-the-trainer-bootcamp/1005/

Pridať do Google Calendar