Vitajte na informačnom portáli
o Európskom výskumnom priestore (ERA)

TMOB-HUB výročný seminár


Začiatok: 03. 07. 2024 14:00

Koniec: 03. 07. 2024 18:00

Typ podujatia: Webinár

Organizátor: University of Minho

Miesto konania: online

Štát: Portugalsko

Odkaz: https://tmob-hub.pt/tmob-hub-annual-seminar/




Dňa 3. júla 2024 sa na Univerzite Minho v portugalskom meste Guimarães uskutočný výročný seminár TMOB-HUB.

TMOB-HUB

TMOB-HUB (Transportation and Mobily Research) je platforma, ktorá spája schopnosti výskumníkov, výskumných a vývojových jednotiek a styčných inštitúcií z Technickej školy Univerzity v Minho. TMOB-HUB pokrýva šesť hlavných druhov dopravy vrátane železničnej, metra, cestnej, leteckej, námornej a riečnej dopravy, ako aj ich vzájomné pôsobenie. Taktiež úzko spolupracuje s hlavnými vnútroštátnymi aktérmi v oblasti dopravy a viacerými medzinárodnými partnermi.

TMOB-HUB spája sedem výskumných centier (ALGORITMI, CTAC, IPC, ISISE, CMEMS, MEtRICs a 2C2T), ktoré vyvíjajú výskumnú a vývojovú činnosť v rôznych vedných oblastiach, ako sú informačné a komunikačné technológie, elektronika, inovatívne materiály, technológie a systémy, technológie polymérov a kompozitov, štrukturálne a funkčné vlastnosti inžinierskych stavieb, modelovanie výpočtov, vývoj a mikro/nano výroba zariadení a komponentov pre priemyselné a biomedicínske aplikácie, inžinierstvo a dizajn vláknitých materiálov.

Zameranie a ciele seminára

V dobe, ktorá sa vyznačuje rýchlym pokrokom v oblasti dopravy a mobility, je cieľom tohto seminára preskúmať najnovšie inovácie, trendy a výzvy v tejto oblasti. Seminár sa bude zaoberať rôznymi témami, ktoré formujú budúcnosť mobility.

Seminár je bezplatný a otvorený pre všetkých záujemcov. Zúčastnia sa ho zástupcovia akademickej obce, priemyslu a vlády. Toto rôznorodé publikum poskytuje vynikajúcu príležitosť nadviazať kontakty a vymeniť si názory s odborníkmi z priemyslu, výskumníkmi a nadšencami zapálenými pre oblasť dopravy a mobility.

Program

 

Viac informácii o seminári nájdete na TMOB-HUB ANNUAL SEMINAR – Transportation and Mobility Research.

 

Zdroj: https://tmob-hub.pt; zverejnené: 26.6.2024; autor:onz 

Pridať do Google Calendar