Vitajte na informačnom portáli
o Európskom výskumnom priestore (ERA)

EUSpace4Ukraine demonstrator for humanitarian NGOs


Začiatok: 02. 02. 2023 10:00

Koniec: 02. 02. 2023 12:00

Typ podujatia: Webinár

Organizátor: EUSPA

Miesto konania: Webinár




EUSpace4Ukraine
Zdroj: EUSPA

Agentúra EÚ pre vesmírny program (EUSPA) organizuje dňa 2. februára 2023 v čase 10:00 – 12:00 webinár v rámci iniciatívy EUSpace4Ukraine. Webinár bude zameraný na technologické výzvy, ktorým čelia humanitárne mimovládne organizácie podporujúce ukrajinské obyvateľstvo. Prednášajúci predstavia už existujúce technické riešenia založené na údajoch EÚ o vesmíre, aby každý účastník hlbšie pochopil výhody získané z ich využívania.

Cieľom webinára je získať informácie od humanitárnej komunity o technických výzvach, ktorým čelia. Výstupy z workshopu prispejú k vývoju demonštrátora, ktorý bude využívať európske vesmírne údaje na riešenie kľúčových výziev v operačnom prostredí mimovládnych organizácií.

Workshop je prípravnou aktivitou pre demonštračný projekt EUSpace4Ukraine. Jeho cieľom je overiť riešenia založené na vesmírnych údajoch EÚ pre mimovládne organizácie pôsobiace na Ukrajine.

Termín konania podujatia: 2. február 2023, 10:00 – 12:00, online

EUSpace4EUkraine

EUSpace4Ukraine je iniciatíva, ktorá spája mimovládne organizácie, pomocníkov a inovátorov pri zmierňovaní bolesti ukrajinského ľudu postihnutého ruskou inváziou. V rámci tejto iniciatívy bude vyvinutý technický demonštrátor, ktorý bude podporovať mimovládne organizácie v ich humanitárnych aktivitách spojených s Ukrajinou.

Registrácia

#EUSpace4EUkraine

Zdroj: www.euspa.europa.eu, zverejnené: 23.1.2023, autor: kha

Pridať do Google Calendar