Rámcový program
HORIZONT EURÓPA

ERA PORTÁL SLOVENSKO


Začiatok: 07. 11. 2023 13:00

Koniec: 07. 11. 2023 15:00

Typ podujatia: Webinár

Organizátor: Innonews

Miesto konania: online




Ste founder startupu alebo vediete menšiu inovatívnu firmu a chcete získať grantové financovanie pre overenie fungovania vášho produktu alebo služby pred vstupom na trh? Európska komisia investuje viac ako miliardu eur do systému kaskádového financovania, ktoré financuje startupy a inovátorov menšími grantami (20-200 tisíc eur). Predstavíme aktuálne možnosti a vypočujete si skúsenosti českého startupu pri príprave a realizácii týchto grantov. Hosťom druhého InnoTalks bude Miroslav Mandel z Atomtrace.

Registrácia na podujatie (bezplatne). Najneskôr deň pred podujatím vám pošleme odkaz na pripojenie na email, ktorý poskytnete.

Čo je to kaskádové financovanie?

Kaskádové financovanie (tiež známe ako finančná podpora pre tretie strany) je mechanizmus Európskej komisie, ktorý rozdeľuje menšie sumy verejných prostriedkov flexibilnejším spôsobom, so zameraním na špecifické oblasti, ako sú zavádzanie nových technológií a podpora startupov.

Ich cieľom je zjednodušiť administratívne postupy pre žiadateľov, najmä pre MSP a startupy. Urýchliť cestu na trh pre nové technologické inovácie. Kaskádové financovanie umožňuje tiež projektom financovaným z EU vydávať otvorené výzvy na ďalšie financovanie.

Ako môže kaskádové financovanie pomôcť vašej firme?

  • Ponúka financie od 20 000 do 200 000 eur (zvyčajne equity free).
  • Umožňuje budovanie vzťahov a spoluprácu s inými firmami, technologickými centrami a univerzitami.
  • Rýchle hodnotenie, menej byrokracie a administratívy.
  • Krátke projekty (realizácia 6-9 mesiacov)

V akých sektoroch je možné získať financovanie?

Väčšina dotácií je určená pre digitálne oblasti, ako sú Priemysel 4.0+, internet budúcnosti, umelá inteligencia, big data, vstavené systémy, ale aj nasadenie nových technológií v oblasti energetiky, potravinárstva, poľnohospodárstva či turizmu.

Zúčastnite sa nášho InnoTalk a dozviete sa viac o tom, ako môžete získať financovanie pre váš startup alebo MSP. Kaskádové financovanie môže byť kľúčom k rastu a úspechu vášho podniku na európskej úrovni!

V tejto debate InnoTalks sa pozrieme na:

  • prečo EÚ spustila kaskádové financovanie a aké ciele sleduje,
  • aké projekty môžu získať podporu a na čo si treba dávať pozor,
  • kde nájdete prehľad otvorených výziev a ako sa v ňom zorientovať,
  • skúsenosti, rady a odporúčania od úspešného startupu.

Taktiež si v rámci stretnutia:

  • predstavíme novinky v kaskádovom financovaní,
  • rekapitulujeme možnosti podpory pre startupy,
  • dáme priestor pre vaše otázky.

V tomto vydaní InnoTalks sa s vami stretnú:

  • Ivan Filus – konzultant BIC Bratislava, slovenský národný kontaktný bod pre Európsku radu pre inovácie (EIC) a Európske inovačné ekosystémy (EIE), manažér slovenského zastúpenia siete Enterprise Europe Network a koordinátor aktivít EEN2EIC na Slovensku, spoluarchitekt inovačných ekosystémov v SR a finančných schém pre technologické firmy
  • Miroslav Mandel, VP of sales, Atomtrace. Pomohol firme získať uznávanú pečať výnimočnosti (Seal of Excellence) EIC Accelerator a ako prvému českému startupu uspieť v programe EIT Raw Materials Booster. Je zároveň aj angel investorom a poradcom pre startupy. Okrem toho pôsobí aj ako expert pre monitoring realizácie projektov pre startupy financovaných MH SR.

Ďalšie informácie:

InnoTalks vychádza aj s podporou:

Zdroj: Innonews, 31. 10. 2023

Pridať do Google Calendar