Rámcový program
HORIZONT EURÓPA

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Webinár: The race for green talent


Začiatok: 12. 04. 2022 16:00

Koniec: 12. 04. 2022 17:00

Typ podujatia: Webinár

Organizátor: European Battery Alliance

Miesto konania: online




Akadémia Európskej batériovej aliancie v spolupráci s Európskym inovačným a technologickým inštitútom (EIT InnoEnergy) organizuje dňa 12. apríla 2022 od 16:00 hod. 45 minútový workshop na tému „zelených talentov“. Rečníci z Európskej komisie, EIT a z priemyslu sa budú venovať nasledovným témam:

  • Celoeurópska agenda EÚ v oblasti zručností – EU’s pan-European skills agenda;
  • vplyv nedostatku talentovaných zamestnancov a potreba spoločností odstrániť tento nedostatok;
  • výzvy, ktorým priemysel čelí a naďalej čelí pri snahe odstrániť nedostatok zručností;
  • rôzne prístupy, ktoré je potrebné zvážiť alebo použiť na získanie náskoku v pretekoch o zelené talenty;
  • príklady dobrej praxe – prípadové štúdie firiem, ktoré už implementujú stratégiu vyškolenia a udržania si talentovaných zamestnancov.

Na podujatie je potrebné sa REGISTROVAŤ

Batérie predstavujú v súčasnosti najrýchlejšie rastúcu technológiu skladovania energie v Európe a sú kľúčovým faktorom nízkouhlíkového hospodárstva. Nové projekty v celom hodnotovom reťazci batérií už prilákali investície vo výške viac ako 60 miliárd EUR a očakáva sa, že v nasledujúcich rokoch vytvoria 3 až 4 milióny priamych a nepriamych pracovných miest. To znamená, že do roku 2025 bude potrebné vyškoliť, vzdelať alebo rekvalifikovať 800 000 pracovníkov, aby sa tento dopyt uspokojil. Vzhľadom na túto náhlu potrebu kvalifikovaných talentov budú mať pracovníci a uchádzači o zamestnanie navrch. Budú si môcť nájsť viac pracovných miest v porovnaní s obdobím spred šiestich mesiacov alebo roka. Zamestnávatelia budú musieť rozprestrieť červený koberec a vyhovieť požiadavkám tých, ktorí si prácu hľadajú. A ak spoločnosti neuspokoja uchádzačov o prácu alebo dokonca svojich súčasných zamestnancov, zamestnanci jednoducho odídu pracovať inam, pretože iných pracovných príležitostí bude viac.

webinar-race-for-green-talent

V krátkosti vám tiež predstavíme Akadémiu EBA (EBA Academy) naše koordinované úsilie k zvyšovaniu a rekvalifikácii kľúčových pracovníkov na kontinente – pripravených na elektrickú budúcnosť.

29.3.2022, mit

Pridať do Google Calendar