Rámcový program
HORIZONT EURÓPA

ERA PORTÁL SLOVENSKO


Začiatok: 08. 10. 2024 10:00

Koniec: 10. 10. 2024 18:00

Typ podujatia: Konferencia

Organizátor: CERIS, E-STAG, European Commission, Austrian Federal Ministry of Finance, the Austrian Federal Ministry of Science, Research and Education, the Disaster Competence Network Austria

Miesto konania: Vienna, Austria

Štát: Rakúsko

Odkaz: https://eu.eventscloud.com/website/14561/home/




Európska komisia oznámila, že Dni výskumu v oblasti katastrof 2024 sa budú konať od 8. do 10. októbra 2024 vo Viedni a budú zamerané na formovanie budúcnosti vedy a výskumu v oblasti znižovania rizika katastrof.

Cieľom tematického podujatia je podporiť interakciu medzi vedou a výskumom a politikami znižovania rizika katastrof prostredníctvom dialógov, do ktorých sa zapoja vedci, odborníci z praxe, manažéri rizík, tvorcovia politík a miestne komunity. Na podujatí sa predstavia najnovšie výsledky výskumu a inovatívne riešenia zamerané na zvýšenie odolnosti spoločnosti a tiež sa uskutoční výmena poznatkov, integrácia politík, prezentácia inovácii, budovanie kapacít a vytváranie sietí medzi výskumnými pracovníkmi a tvorcami politík, ktorí sa zaoberajú znižovaním rizika katastrof.

Podujatie má slúžiť ako kľúčová platforma na podporu spolupráce, posilnenie partnerstiev a presadzovanie integrovaných prístupov, ktoré sú nevyhnutné na účinné zmierňovanie a riadenie rizík katastrof.
Dni výskumu katastrof 2024 sú spoločným podujatím Komunity Európskej komisie pre európsky výskum a inovácie v oblasti bezpečnosti (CERIS), Európskej poradnej skupiny pre vedu a techniku (E-STAG) a Úradu OSN pre znižovanie rizika katastrof. Spoluorganizátormi podujatia budú rakúske spolkové ministerstvo financií, rakúske spolkové ministerstvo pre vedu, výskum a vzdelávanie a rakúska sieť Disaster Competence Network Austria. Podujatie je otvorené pre všetkých zainteresovaných vedcov, odborníkov z praxe, manažérov rizík, tvorcov politík a zástupcov miestnych komunít.

Konferencia sa uskutoční v Rakúskej národnej knižnici vo Viedni, v hlavnej konferenčnej miestnosti „Camineum“ na prízemí.

Účasť na podujatí je pre všetkých registrovaných a schválených účastníkov bezplatná.

Viac informácií a odkaz na registráciu nájdete na stránke Európskej komisie.

Pridať do Google Calendar