Rámcový program
HORIZONT EURÓPA

ERA PORTÁL SLOVENSKO

Ministerstvo kultúry SR, Platforma pre kultúrny a kreatívny priemysel, odbor kreativity a vzdelávania vydalo informačný katalóg „Možnosti finančnej podpory v kultúre a kreatívnom priemysle„, ktorý mapuje podporu v kultúre a kreatívnom priemysle na Slovensku.

Informačný katalóg o možnostiach finančnej podpory v kultúre a kreatívnom priemysle sumarizuje možnosti finančnej podpory v rámci dotačných a podporných programov na európskej, štátnej, regionálnej a miestnej úrovni pre aktérov pôsobiacich v kultúre a kreatívnom priemysle so zreteľom nielen na všeobecný rámec podpory, ale aj na harmonogram, resp. plánované výzvy v roku 2024.
Katalóg obsahuje informácie o podpore pre všetkých aktérov v kultúre a kreatívnom priemysle s cieľom lepšie sa orientovať v prostredí financovania na rôznych úrovniach, pochopiť, aké príležitosti sú k dispozícii, a v konečnom dôsledku tak uľahčiť prístup k rôznym formám finančnej podpory. Poskytuje prehľad o všetkých kľúčových programoch EÚ, podporných programoch na štátnej a lokálnej úrovni, alternatívnych spôsoboch financovania vrátane hlavných informácií o tom, kto a ako môže podať žiadosť, ako aj o druhoch podporovaných činností. Zároveň sú v ňom zhrnuté aj príležitosti, ktoré sú pre kultúru a kreatívny priemysel dostupné v celom rade iných programov vrátane tých, ktoré sa niekedy prehliadajú a nie sú bezprostredne spojené s týmito odvetviami.
Táto publikácia slúži ako informačný materiál a inšpirácia pre aktérov z kultúry a kreatívneho priemyslu pri hľadaní ďalších možností na financovanie svojich projektov. Je živým dokumentom a bude pravidelne aktualizovaná.

V katalógu sú publikované aj aktuálne výzvy pre program Horizont Európa, Klaster 2: Kultúra, tvorivosť a inkluzívna spoločnosť.

 

Zdroj, 5.8.2024, elz