Rámcový program
HORIZONT EURÓPA

ERA PORTÁL SLOVENSKO


Začiatok: 15. 04. 2024 09:00

Koniec: 18. 04. 2024 17:00

Typ podujatia: Konferencia

Organizátor: Innovate UK

Miesto konania: Dublin

Štát: Írsko

Odkaz: https://traconference.eu




V dňoch 15. – 18. apríla 2024 sa v Dubline uskutoční najväčšia európska výskumná a technologická konferencia o doprave a mobilite „Transport Research Arena TRA 2024. Pod heslom „Transport Transitions – Advancing Sustainable and Inclusive Mobility“ sa TRA2024 sústredí na inovačné riešenia v tomto sektore. Dopravný priemysel, ktorý čelí prebiehajúcej transformácii, sa stáva modernejším, rýchlejším a bezpečnejším, pričom sa zameriava na udržateľné a digitálne riešenia. V európskej sfére zohráva implementácia udržateľných a inovatívnych dopravných prostriedkov dôležitú úlohu v rámci cieľov EÚ v oblasti energetiky a klímy.

 

TRA2024 ponúka príležitosť spoločne prehodnotiť celosvetovú mobilitu a ako odpovedať na hlavné výzvy, ktorým v súčasnosti čelí dopravný sektor. TRA Dublin 2024 bude postavená najmä na týchto pilieroch:

  • Vedecká excelentnosť, výskumné a inovačné výzvy.
  • Najnovší technologický a priemyselný vývoj a inovačné politiky týkajúce sa európskeho výskumu a inovácií v oblasti dopravy.
  • Spolupráca Európy s ostatnými kontinentmi, čím sa zabezpečí výmena poznatkov a skúseností.

Transport Research Arena (TRA) poskytuje priestor pre:

  • výskum, priemysel, verejnú správu, dopravcov, používateľov a ďalšie zainteresované strany vo všetkých druhoch dopravy
  • tvorcov politík, ktorí tvoria rámec výskumu a dopravnej politiky, nové nápady, technologické riešenia a nové obchodné modely
  • výmenu skúsenosti s budúcnosťou dopravy a mobility
  • mobilizáciu najlepších mozgov a výmenu informácií a osvedčených postupov

Transport Research Arena (TRA) je spoluorganizovaná Európskou komisiou a viacerými európskymi organizáciami zaoberajúcimi sa dopravou, ktoré pokrývajú všetky druhy dopravy.

PROGRAM konferencie

REGISTRÁCIA na konferenciu

 

Zdroj: TRA 2024, 25.3.2024, mit

Pridať do Google Calendar